Начало » Политика » Борисов готви промени в ръководството на ГЕРБ

Борисов готви промени в ръководството на ГЕРБ

Премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов събира политическия актив на партията на национално ниво. Очакват се промени в ръководството на партията.

Конгресът на ГЕРБ е с предварителна заявка за персонални и структурни промени в партията с избор на заместник-председатели и нови членове на Изпълнителната и контролната комисии. По време на форума ще стане ясно дали досегашните двама заместници на Борисов – кметовете на София и Бургас – Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, ще запазят постовете си.

Очакванията са от ръководната изпълнителна комисия на ГЕРБ да бъдат изключени Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев и местата им да заемат други изявени представители на партията. По традиция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще държи реч пред актива. Датата на Националното събрание беше обявена дни след парламетарните избори на 4 април с политическия ангажимент за задълбочен анализ на представянето на партията на ниво секции.

Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев категорично обяви, че промени са необходими.

Политическият актив на ГЕРБ се събира точно два месеца преди обявената от президента Радев дата за предсрочните парламентарни избори.

Последният национален форум на партията беше в началото на август миналата година в разгара на антиправителствените протести.

Днешното Национално събрание на ГЕРБ ще се проведе изцяло дистанционно без присъствие на медии. Посоченият мотив за това е епидемиологичната обстановка в страната.

Източник: БНР

 
banner
banner
BudnaVarna.com