Начало » Общност » Варненка от протеста в Морската: Колите си влизаха в парка, но на полицаите им стана неудобно от нас и почнаха да ги връщат

Варненка от протеста в Морската: Колите си влизаха в парка, но на полицаите им стана неудобно от нас и почнаха да ги връщат

Приятели, протестната ни разходка днес под надслов „Не на колите в парка“ се проведе много приятно – ние си говорехме с общинските полицаи, закачихме простир от послания, дечица се забавляваха и рисуваха с цветни тебешири, имаше колела, кученца – обичайните за такива събития и места неща.

Даже по едно време станахме още по-привлекателни, та дойдоха две патрулни полицейски коли с прилежащите им полицаи. От медиите ни отразиха БНТ, за което благодарим.

Това написа Милена Пехливанова в социалната мрежа.

В началото колите, влизащи в парка, си преминаваха, но после явно на полицаите им стана неудобно да ни разбутват, та започнаха да ги връщат. Един-двама особено настояваха, че живеят там – в къщата на дядо си, показваха пропуски и т.н., но бяха по-скоро изключения. Имаше много излизащи автомобили. Те вече бяха доста по-нагли.

Имахме регистрационни номера от много градове на България, дошли главно на Делфинариума. Тук се получи интересен казус. Хора от Казанлък, дошли специално заради делфините, се оплакаха, че предварително закупеният им билет уж включвал и паркинг, а след представлението се оказали с глоба под чистачката.

Ама, защо така, 100 години курортен град Варна, защо така с двоен аршин към гостите на града?! Хубава работа! Хората питаха полицаите как така, възмущаваха се, дадоха интервю пред камерата на националната телевизия… Хубаво ще ни разнасят славата из родните си места. ‘Браво, кмете!’

И как да им обясним проблема, а? Значи Петя Славова привлича клиенти от страната с обещания за паркинг, а общината ги дебне и глобява? И докога така?

Тази година варненската власт май никак не се справя с юбилеите и честванията, а? 100 години курортен град, ха.

Та, след това се отправихме почти цялата група към другата национална гордост – Кокошарника на „Марешки имоти“! Ми той, човекът, си излял основи за нова ограда! Доколкото знам, и за това има нужда от строително разрешение. Да, ама гл. арх. Бузев нещо объркал в заповедта за нищожност, та тя пада в съда. Ех, значи, ех, лоша работа. Толкова пък ордата общински юристи да не се справят с тия запетайки, значи… Мъка! И докога и това така?

Единият полицай, явно по-отдаден, ни последва и до там, дори ни направи забележка – вика, по-назад, това е частен имот. И хем истински полицай, не охраната, която се разхожда вътре. Да се чуди човек, за кого ли работи той?

Дори вика – и къде отиде останалата част от групата? Ха, че ние сме свободни хора, разхождаме се в парка, не ги знаем къде са…

Та, в такава дружеска обстановка премина разходката.

Благодаря на всички присъствали. Очакваме делото на ВАС!, пише още в личния си профил във фейсбук Милена Пехливанова.

 
banner
banner
Budnavarna