Начало » Общност » Спорове, викове и заплахи в Комисията по ревизия

Спорове, викове и заплахи в Комисията по ревизия

Горещ финал на политическата седмица. След края на последното редовно заседание на 45-ия парламент, временната комисия за ревизия на управлението се събра и работи почти до полунощ. Скандалите и тежките обвинения в злоупотреба с власт продължиха над пет часа. Двама бизнесмени сблъскаха позициите си, а депутатите на ГЕРБ застанаха срещу останалите политически сили в залата.

На заседанието на комисията се появи и Иван Ангелов – бизнесменът, който преди дни беше обвинен от Светослав Илчовски в рекет и тесни връзки с премиера. Самият той отрече всички обвинения, с изключение на това, че е близък с Борисов и той му е помагал. Комисията се зае и с казуса за строежа на подпорната стена и ваканционен комплекс на плажа в „Алепу”, а скандалите продължиха почти до полунощ.

Заседанието започна с обвинение към Мая Манолова, че депутатите от ГЕРБ нямат документите от сигнала на Илчовски.

„Разпространявате, чрез вашата комисия, защото тя не е явно парламентарна, разкази, а не предоставяте доказателства”, посочи Дани Каназирева от ГЕРБ-СДС.

Комисията все пак беше открита, така всички чуха разказите на засегнатите страни. А след размяна на реплики започна и изслушването по същество.

Ангелов отново чу, че е плащал за плеймейтка, за да обгрижва премиера в оставка.

„5 000 лв. за плеймейтка. Че Борисов е човек с достойнство. Той ще си плати, ще си намери кой да му плати много по-красива и по-скъпа”, отвърна Ангелов.

По думите на Илчовски тя снимала кюлчетата, които пък били дар от двама бизнесмени.

„Не съм видял кюлчета на живо”, добави Илчовски.

По план ревизията трябваше да продължи с казуса „Алепу”. Част от поканените обаче не се появиха.

„Всички са в отпуск днес специално. И РИОСВ, и ДНСК, и „ГБС”. Всички са в отпуск и са някъде в чужбина. Голям страх тресе цялата дружина”, коментира Мая Манолова.

„Съдът ще разгледа цялата документация във връзка с този строеж и ще се произнесе”, обясни регионалният министър в оставка Петя Аврамова.

„За „Автомагистрали” – искам да ви кажа, че сме работили максимално експедитивно, максимално коректно и законосъобразно. Вдругиден ще има служебен министър и аз отказвам повече да участвам в този предизборен пиар”, заключи Аврамова.

Пет часа се оказаха недостатъчни, за да се разгледат част от темите, предвидени в дневния ред на комисията, затова председателят ѝ Мая Манолова обяви и ден за ново заседание.

Очаква се президентът Румен Радев да разпусне официално парламента във вторник, така комисията ще заседава в последния възможен момент.

Източник: нова тв

 
banner
banner
BudnaVarna.com