Начало » Общност » Доказано по-висока ефективност чрез активната мълниезащитна система с мълниеприемник с изпреварващо действие AIDITEC!

Доказано по-висока ефективност чрез активната мълниезащитна система с мълниеприемник с изпреварващо действие AIDITEC!

Снимка: Инж. Иво Иванов, експерт по мълниезащита

Мълниезащитата с мълниеприемник с изпреварващо действие AIDITEC, позволява да се осигури изкуствено възходящ лидер нагоре по-рано от обикновените мълниезащитни пръти. „Улавянето” на мълнията е по-бързо от обикновените/конвенционални мълниезащитни пръти, като тази технология дава възможност да се използва ефективно при мълниезащита на по-големи и сложни структури и обекти и прилежащите открити пространства около тях.


Всеки един мълниеприемник с изпреварващо действие AIDITEC от сериите ADVANCE, SIGMA и ELECTRON отговаря на високи стандарти за качество, базирани на електрически тестове, тестове за време на изпреварване, механични изпитания, екологични норми и др. Изпитанията са извършени в технологичния институт по енергетика (ITE) – акредитирана и независима лаборатория, Националния орган по акредитация в Испания (ENAC) и др. Едва единици от продуктите за мълниезащита, които се предлагат на българския пазар са преминали тест с ток от 200 kА както са тествани и успешно издържали активните мълниеприемниците на AIDITEC.

Предимствата на една активна система с мълниеприемник с изпреварващо действие пред пасивна /с конвенционални пръти/ са:

► По-малкото вложени елементи правят системата по-устойчива и издръжлива на агресивни атмосферни влияния (вятър, дъжд, градушки)
► Чрез инсталиране на мълниезащита с активен мълниеприемник AIDITEC значително се редуцират разходите за материали, времевото изпълнение и труд.
► ​​Не нарушава външния вид на сградата, като се ограничава количеството на многото видими проводници.

“Диком ООД“ изгражда за своите клиенти и двата типа системи – активна и конвенционална, съобразно проектните решения, личните им предпочитания и индивидуалните им нужди. За своята дейност специалистите избират само висококачествени европейски продукти, които да осигурят дълъг и ефективен експлоатационен живот на мълниезащитната система! 
banner
banner
BudnaVarna.com