Начало » Общност » Борисов: Председателят на ЦИК най-вероятно ще бъде от партията на Слави Трифонов

Борисов: Председателят на ЦИК най-вероятно ще бъде от партията на Слави Трифонов

Председателят на ЦИК най-вероятно ще бъде от партията на Слави Трифонов, зам.-председател ще е от някоя от другите партии. Това прогнозира премиерът в оставка и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар пред журналисти. По думите му председателят на комисията трябва да е от първата политическа сила – ГЕРБ, „както сочи демокрацията“.

Що е това нахалство – да си приемат закони, а да не правят правителство, попита Борисов и допълни, че останалите партии в парламента за всичко друго са се сговорили, но не и за съставяне на кабинет. По думите му разпускането на Народното събрание се бави, за да може да се приемат закони, които да задължат бюджета.

Борисов отново критикува промените в Изборния кодекс и посочи нерешените въпроси – колко депутати ще влязат от район „Чужбина“, с машини ли ще се гласува навсякъде, къде ще има видеонаблюдение и къде – не.

Сега се оказва, че в чужбина, за където най-много говориха, няма да има машини, каза той и допълни, че правителството е купило машини, които са собственост на държавата. „Бюлетините се печатат в държавната печатница. Но протоколите и всички други изборни книжа се печатат в печатницата на депутата от БСП Петър Кънев“, посочи той.

Борисов помоли симпатизантите на ГЕРБ да не правят протести. „Винаги съм бил за стабилна държава. Държава, в която непрекъснато се правят протести, няма шанс да се развива напред“, заяви той. „Аз съм за диалог, разбирателство, демокрацията е това“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира и миграционния натиск по границите ни с Гърция и Турция. Натискът е страховит, нападат отвсякъде – от Гърция и от Турция, каза той. Само за последните три дни има 323 предотвратени опита за нелегално влизане на мигранти в страната, отбеляза Борисов.

Към днешна дата имаме нулева допусната нелегална миграция, каза той и благодари на граничарите. „Нека тези, които утре ще правят служебното правителство, да имат едно на ум, че хората в другите държави много внимават в нашите изказвания, когато ги молиш за помощ, когато ти трябват. Тогава си спомнят за думи като „мекерета“, каза още премиерът в оставка.

 
banner
banner
BudnaVarna.com