Начало » Политика » Борисов: Радев ни каза да работим, а подопечните му партии ни наложиха мораториум

Борисов: Радев ни каза да работим, а подопечните му партии ни наложиха мораториум

Навръх Цветница премиерът в оставка Бойко Борисов се срещна с част от министрите.

Министърът на здравеопазването в оставка Костадин Агелов отчете колко средства са отпуснати за сектора от началото на пандемията.

„От началото на пандемията сме осигурили над милиард за системата на здравеопазването. Това гарантира спокойствие на работещите“, посочи Ангелов във видео, публикувано в профила на Борисов във Facebook.

„858 млн. лв. са разпределени, както следва: близо 85 млн. лв. за осигуряване на „Ремдесивир“, около 200 милиона са платени за ваксини. 5 милиона сме дали за еднократни помощи за туристически услуги за лицата, които осъществяват дейности в сферата на здравеопазването. 395 милиона за подкрепа за всички, които работят на първа линия: медицински сестри, лекари, санитари. 50 милиона и 500 000 хиляди субсидии за лечебни заведения за болнична помощ в края на миналата година, които бяха пряко ангажирани в борбата с COVID-19“, изброи той.

Изключително добре вървим като темп на ваксинацията. Вече се наблюдава наваксване във всички области, посочи Ангелов. 

В понеделник у нас ще пристигне най-голямата досега пратка с ваксини на Pfizer – 138 000 дози, добави той.

„Това не е само наше постижение. Благодарим на големите държави, коити се лишиха от част от своите дози, за да могат българските граждани да бъдат ваксинирани. Имаме стотици хиляди ваксини. Предлагам да изпълним и това, което Каракачанов предложи онзи ден за отваряне на ваксинационни центрове в покрайнините, където имаме в съседските страни български граждани. Нека, както ЕС постъпва с нас и ни помага, да помагаме и ние на страните в нужда. Благодарен съм, че за всички българи вече има всички видове ваксини“, коментира от своя страна Бойко Борисов.

Спортният министър Красен Кралев припомни, че от вчера вече феновете могат да присъстват на футболните стадиони при спазване на мерките срещу COVID-19. „Вчера видяхме, че дистанцията се спазва. Има наблюдатели на всеки мач. Ако низходящата тенденция продължи до 2 седмици, ще има допускане на публика и на състезанията на закрито“, поясни той.

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че от утре в училище се връщат по график част от учениците от по-големите класове.

 
banner
banner
BudnaVarna.com