Начало » Общност » Варненчета ще се учат на пътна безопасност в двора на ОУ „Васил Априлов“

Варненчета ще се учат на пътна безопасност в двора на ОУ „Васил Априлов“

Новата площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата в ОУ„Васил Априлов“ вече е отворена за учениците, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

Основна цел на проекта е формиране на представа за пътната среда, култура на поведение на пътя, развиване на сетивните възприятия и концентрацията на учениците, изграждане на умения за безопасно придвижване, пресичане на светофар, на пешеходна пътека и намаляване на броя на пострадали деца в пътно-транспортни произшествия.

Съоръжението е изградено със средства на Тотал E&П България. Площадката е снабдена с пътни знаци, стоп палка, а децата ще използват светлоотразителни жилетки. Чрез учебно-възпитателния процес и прилагането на интерактивни методи и средства, учениците ще могат да анализират и преценяват пътно-транспортната ситуация и поведението на участниците в нея.

Така обучението в училището ще бъде практически насочено и децата ще усвояват в защитена среда по-лесно правилата за безопасност на пътя.

 
banner
banner
Budnavarna