Начало » Политика » ГЕРБ: Готови сме и за управление, и за опозиция, и за нови избори

ГЕРБ: Готови сме и за управление, и за опозиция, и за нови избори

Готови сме да излъчим състав на Министерски съвет, който много бързо може да започне работа по справяне с предизвикателствата, увери председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова в началото на политическите консултации при държавния глава.

„Очевидно е, че ГЕРБ явно ще бъде в опозиция, въпреки че сме най-голямата парламентарна група. Първото гласуване за председател на Народното събрание ясно показа разпределението на силите“, посочи тя пред държавния глава Румен Радев.

За консултациите на „Дондуков 2“ дойдоха още вицепремиерът в оставка Томислав Дончев и посоченият за премиер при евентуално правителството на ГЕРБ Даниел Митов.

В началото на разговорите Десислава Атанасова подчерта още, че от партията ѝ са готови за всички варианти – и да бъдат в опозиция, и да управляват и да се отиде на нови избори с назначаването на служебно правителство.

„Да намерим баланс в отношенията, да търсим решенията за ситуацията“, посочи още Атанасова и призова: „Патосът, който владее Народното събрание в първите дни, ще отмине, да бъдем по-прагматични“. 

 
banner
banner
BudnaVarna.com