Начало » Общност » Откриват нов център за дигитални технологии във Варна

Откриват нов център за дигитални технологии във Варна

Белгийската финансова група KBC открива нов Център за дигитални технологии (Digital Development Center) във Варна. Това ще бъде втора такава база в града, след като през 2019 г. беше открит Споделеният център за услуги (Shared Service Center) с нови 300 работни места, позиционирайки се като един от водещите работодатели в областта.

Основната дейност на новия център е изпълнение на различни ИТ проекти в подкрепа на дигиталната трансформация на банковите и застрахователни дружества от KBC Груп. Първоначалните планове включват наемането на над 100 човека до края на 2021 г., което ще създаде нови кариерни възможности, преимуществено в ИТ сферата – в направления като аgile software development, application management, process management и др.

„Приветствам новата инициатива на KBC Груп в нашия град, вярвам, че това e още една стъпка към утвърждаването на Варна като Град на знанието и водещ технологичен и ИТ център в Северна България“, заяви кметът Иван Портних.

Тодор Петков, генерален мениджър на новосъздадения Център за дигитални технологии, сподели: „Това е още една вълнуваща стъпка по посока на дигиталната трансформация на KBC Груп. Изборът на локация и продължаващите инвестиции генерално, а и специално в региона, са поредното доказателство за ключовото място, което заема България в стратегията на KBC Груп. Центърът за дигитални технологии във Варна е мястото, където нашата банково-застрахователна експертиза среща дигиталните технологии. Компанията ще предложи много кариерни възможности за талантливи хора, които искат да работят в международна среда, да се развиват и да инвестират в бъдещето си. А ние от своя страна ще инвестираме в техния талант, осигурявайки им сигурността, която очакват, както и възможности за развитие.“

KBC Digital Development Center ще споделя едно офисно пространство с Shared Service Center в сградата на бившия Пфое Мол във Варна. Предвид бъдещите планове за развитие и растеж, двата центъра на KBC заемат още един етаж от сградата, разширявайки офисите си на площ от 6500 кв.м.

 
banner
banner
BudnaVarna.com