Начало » Общност » Взрив събуди „Владиславово“. Жена е в болница

Взрив събуди „Владиславово“. Жена е в болница

Взрив на остъклен балкон във варненския квартал към 6.00 часа вчера събуди жителите на варненския квартал „Владислав Варненчик“. Газова бутилка отнсе терата саниран балкон в района. Възрастна жена пострада при инцидента, съобщи за Дарик кметът на район „Владислав Варненчик” Николай Костадинов.

Взривът избухнал в апартамент на 14-ия етаж на блок 27. Остъкленият балкон се е наситил с газ, като при запалване на газовия котлон се е получил взрив. Отнесена е била балконската преграда заедно с остъклението, които са паднали на плочките пред входа на блока.

Възрастната обитателка на апартамента е единственият пострадал. Тя е с леки травми и все още е в болница.

Като по чудо по време на инцидента пред входа не е имало никой. Нанесени са били материални щети при падането на отломките. Строшена е сателитна антена на съсед. Има и леко откъртване на фасадата на долните етажи.  

В жилището не са били открити следи от огън. Усещала се е обаче силна миризма на газ, разкри Костадинов, който е посетил мястото веднага след взрива.

Блок 27 е един от двата санирани в район „Владислав Варненчик”. „Всички тераси там са по този начин. По време на санирането са дали право на етажните собствености да изберат по какъв начин да изглежда фасадата. Там са избрали всички да са с остъклени тераси”, коментира районният кмет.  

Изясняват се причините и обстоятелствата, довели до инцидента.

 
banner
banner
Budnavarna