Начало » Общност » След 10 години възобновиха делото за удавено дете от Германия в басейн „Златни пясъци”

След 10 години възобновиха делото за удавено дете от Германия в басейн „Златни пясъци”

Възобновено е делото за удавеното в хотелски басейн в „Златни пясъци“ 13-годишно дете от Германия, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Инцидентът стана на 11 юли 2011 година. Тогава сифонът на пода на басейна засмука детето и спасителят не успя да го извади навреме. Същият ден момичето почина в болницата.

При първото внасяне на делото в съда обвиняемите бяха четирима. Сега пред съда ще бъдат изправени двама от тях – ръководителят на отдел на упълномощен представител на дружеството-изпълнител на комплексното строителство в частта „Басейни“ на хотела, и представителят на строителния надзор.

Освен тях при първото дело бе предаден на съд задочно проектантът в част „Технологична“ и спасителят на басейна. Делата срещу тях обаче са прекратени. Проектантът в част „Технологична“ е починал, а обвинението, повдигнато срещу спасителя е с изтекла давност.

При делото, което е възобновено, обвининението срещу двамата мъже е, че са причинили смъртта на детето поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. 

Източник: БТА

 
banner
banner
BudnaVarna.com