Начало » Политика » ГЕРБ ще предложи правителство

ГЕРБ ще предложи правителство

ГЕРБ ще предложи правителство – въпреки малките му шансове да бъде подкрепено, съобщи на брифинг в централата на партията вицепремиерът Томислав Дончев. 

„Благодарност към българските граждани, който въпреки всички опити да бъдат отвратени от изборния процес, отидоха да гласуват. Българската демокрация е жива“, заяви Дончев.

„Най-важното е, че това е победа въпреки всичко. Въпреки горещото политическо лято на миналата година, въпреки естественото изхабяване от престоя във властта, въпреки пандемията, въпреки агитацията в изборния ден“, заяви още той.

„Свърши времето на големите приказки, дойде време да се взимат решения“, каза Томислав Дончев.

Той уточни, че ГЕРБ ще следват правилата по Конституция и ще предложи правителство. Той акцентира, че избирателите са поставили политиците в трудно положение.

„Ще предложим правителство не като политически знак, а такова, което би могло да работи, да решава проблеми и да гони целите, които сме си поставили. Въпреки малките шансове то да бъде подкрепено“, акцентира той.

ГЕРБ печели 14-и избор, откакто съществува като партия и пети поредни парламентарни избори. На тези избори ГЕРБ побеждава в 24 изборни района, ДПС в 3, „Демократична България“ в два, а „Има такъв народ“ и БСП по един, обобщи данните административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

 
banner
banner
BudnaVarna.com