Начало » Общност » Нов паркинг във Варна провокира напрежение сред живеещи в съседство

Нов паркинг във Варна провокира напрежение сред живеещи в съседство

Живеещи в района на улиците „Македония“ и „Хаджи Димитър“ изразиха несъгласие с начина, по който се прави нов паркинг – точно под балконите им. В непосредствена близост са Основно училище ”Васил Априлов” и детска площадка, подчертават подателите.

Вземат решенията едностранно, протестират потърпевшите

Живеещите в блока пред паркинга се оплакаха, че не са били предварително известени за направата на паркинга и най-вече с проекта на инфраструктурното преустройство, за да могат да реагират и да изразят мнението си пред общината в съответните срокове. Всичко стана за три дни, първо поставиха бележки по автомобилите да бъдат преместени и след това за няколко дни го направиха. Вземат решенията едностранно. Това разказаха хората.

Няма нормативно изискване за минимално отстояние на паркинг от сграда

В нормативната уредба няма указано минимално отстояние на паркинги от жилищни сгради и учебни заведения. Това каза за Радио Варна инж.Петър Гърбузов, директор на дирекция ”Инженерна инфраструктура” в община Варна.

Гърбузов: Бюджетът е достатъчно публична информация, паркингът е заложен за изграждане тамПо думите му направата на този паркинг е известена със залагането му бюджета на общината. Според Гърбузов бюджетът е достатъчно публична информация. Известяване с бележки на място за проекта в района не е имало потвърди той.
Търсим оптимално решение на проблемите на живущите. До този момент пространството се използваше за паркинг в калната площ. Не правим нищо повече, нито по-малко от това, което е било. В момента изграждаме 40 паркоместа, вкл. за хора с увреждания. Правим го да е във вид използваме за хората. Обадиха ни се хора от района да благодарят за изграждането на паркинга с молбата той да бъде и разчертан. Това и ще направим, каза още ръководителят на общинската дирекция „Инженерна инфраструктура“.

Източник: Радио Варна

 
banner
banner
BudnaVarna.com