Начало » Политика » Мария Капон: Политическите цели на протеста бяха изпълнени

Мария Капон: Политическите цели на протеста бяха изпълнени

” Политическите цели на протеста бяха изпълнени. Наша задача беше свалянето на Борисов от власт и това е факт. Втората, но не по важност цел, беше всички присъдружни на ГЕРБ организации, като НФСБ, Атака, ВМРО, Воля, да останат извън парламента – изпълнихме я. Третата ни цел бе да влезем в Народното събрание – изпълнихме и нея. Няма как да съм недоволна от този резултат, защото това бяха избори на прочистването”. Така втората в листата на “Изправи се! Мутри вън!” Мария Капон коментира изминалите парламентарни избори и резултатите от тях. Много вероятно е тя да стане народен представител от Пловдив, при разпределението на мандатите в града и ако адв. Николай Хаджигенов влезе от другата листа, в която бе водач.

” Сега, разбира се, след като съборихме стената от камъни между народа и мутрите, идва време да градим достойната обща къща, в която свободно и демократична да живее българския народ. Сега ще се търсят нови качества и компетентност. Разрушителната стихия срещу една диктатура трябва постепенно да заменим с градивност, експертиза и решителност”, допълни тя.

” Мога спокойно да гледам пловдивчани в очите, защото с най-скромната кампания успяхме да се преборим и събрахме гласове, колкото площадът събираше на най-големите Велики народни въстания в София. От опит знаем, че това е достатъчно, за да променим България”, каза на финал Капон.

 
banner
banner
Budnavarna