Начало » Общност » Насилник, убил жена си край Варна, се изправя пред Темида

Насилник, убил жена си край Варна, се изправя пред Темида

Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд мъж, обвинен в убийството на жена му в условията на домашно насилие и по особено мъчителен начин

47-годишният А.Т. и 32-годишна жертва живеели в къща в село Аврен. Те често употребявали алкохол, като след употреба на големи количества, мъжът ставал агресивен и започвал да бие жената. След по-сериозни конфликти, тя бягала и се връщала в дома на родителите си. Няколко дни след побоя, мъжът отивал при нея, започвал да се извинява, да ѝ обяснява, че я обича и да обещава, че повече няма да я удря. Жената винаги приемала извиненията и се съгласявала да се върне в дома му.

poster

 360p geselecteerd als afspeelkwaliteit

На 13 срещу 14 юни 2020 г. след употребата на голямо количество алкохол пред магазина в село Аврен обвиняемият отново станал раздразнителен и агресивен. Докато с жертвата се прибирали към дома си, той нанасял удари по тялото и главата й. На площадка пред стаята им жената го спънала, без да иска, което допълнително ядосало мъжа и той многократно я ударил с юмрук в главата. Побоят спрял, след като мъжът уцелил с ръката си стъклото на входната врата и се нарязал. Малко по-късно двамата си легнали. На следващия ден 32-годишната жена не станала от леглото. Тя била видимо неконтактна. Въпреки това обвиняемият не повикал лекар, не се погрижил за нея и през следващите дни.

На 16 юни 2020 г. близки на жената решили да я потърсят и я намерили в безпомощно състояние в къщата, която обитавала заедно с обвиняемия. Пристигналата на място линейка откарала 32-годишната жена в болнично заведение, където били констатирани множество травматични увреждания по главата и тялото й. Установено било, че те са резултат на удари с или върху твърди тъпи предмети. Въпреки проведеното лечение пострадалата не дошла в съзнание и починала на 11 юли 2020 г. 

Предстои делото срещу А.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

 
banner
banner
BudnaVarna.com