Начало » Общност » Започна делото за убийството на варненски диджей

Започна делото за убийството на варненски диджей

С искане за отвод на съдебния състав започна първото заседание по същество от наказателното производство за убийството на Тодор Тодоров през 2015г., известен като DJ Теди. Подсъдими са 51-годишният Константин Бухлев, сочен за извършител на престъплението и 48-годишният Григор Колев, обвинен като подбудител на убийството. 

Искането за отвод направи Григор Колев, който обвини съдебния състав в зависимост, предубеденост на председателя на състава и съмнения в професионалния му капацитет. Като доводи подсъдимият посочи неуваженото му искане от съда за отвод на прокурора по делото и недопуснати в досъдебното производство доказателствени искания от страна на неговата защита. Съдът остави без уважение искането за отвод на състава с мотива, че не е било подкрепено от обективни доводи.   

Ходът на делото по същество беше даден с разпит на свидетелите, които първи открили тялото на убития Тодоров и подали сигнал на тел. 112. Именно те са дали и описание на лицето, което видели да се отдалечава от местопрестъплението. Разпитан беше и свидетелят с тайна самоличност по делото, който е под специална защита предвид същественото значение на показанията му за процеса.

По делото предстои изслушването на още 50 свидетели и 22 вещи лица. 

За престъплението, за което са обвинени, Бухлев и Колев могат да получат наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Следващото съдебно заседание е насрочено за 23 април.  

 
banner
banner
BudnaVarna.com