Жена си имплантира чипове, за да си отваря вратата и да пазарува по-лесно

Фермерка от Германия реши да последва примера на собствените си домашни любимци и да имплантира чипове под кожата си, съобщава вестник BILD.

С тяхна помощ Юлиана фон дер Ое отваря входната врата, плаща покупки и включва компютъра.

Дамата се е решила на подобна стъпка заради разсеяността си – съгласно думите й, с чиповете ежедневието й е станало по-лесно, а в бъдеще увери, че би искала да съхранява повече информация в технологичното тяло под кожата си.

„Моята разсеяност ме подтикна към решението да си имплантирам микрочипове. Често забравях ключовете си и не можех да стигна до дома си, все си забравях портфейла“, разказва Юлиана.

„Процесът на имплантиране всъщност е относително прост. Това се прави със спринцовка, игла, която се вкарва, подобно на даряването на кръв, и след това чипът просто се поставя под кожата. Процедурата е относително безболезнена и всичко се случва моментално. Поставянето на друг имплант отнема повече време. За имплантирането на чипа за плащане беше необходимо да се изреже кожата малко, но това също не е проблем“.

В момента чипът от банковата й карта не работи поради хематом. Но обикновено, когато плаща за покупки, той функционира без проблем.

„Хората започнаха да ме гледат по-често в супермаркета и аз, разбира се, забелязвам различни реакции. Някои са напълно доволни и изразява желание незабавно да си имплантира нещо подобно, но има и такива, които казват, че никога не могат да си представят подобно нещо“, разказва фермерката.

Джулиана фон дер Ое усеща, че под кожата й има микрочипове, но това не я притеснява. „Разбира се, забелязвам, че имам микрочипове, по-често пипам тези места. Радвам се, че ги чувствам, защото знам, че са останали на правилното място“.

Източник: ИА Фокус

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!

Leave a Reply

8 − three =