Начало » Общност » Няма победител в конкурса за нов началник на образованието във Варна

Няма победител в конкурса за нов началник на образованието във Варна

Конкурсът за избор на началник на Регионално управление на образованието във Варна ще се проведе наново, след като никой от явилите се кандидати не се представи успешно, съобщава Дарик. 

Конкурсната процедура включва решаване на тест и интервю от кандидатите. Тестът включва 40 затворени въпроса, които трябва да се решат за 60 минути. Окончателният резултат на кандидата е сбор от резултатите, получени на теста и на интервюто, умножени съответно с коефициенти 4 и 5, определени от конкурсната комисия. 

Минималният размер на основната заплата, определен за длъжността, е 2400.00 лв. Сред изискванията към кандидатите за поста са минимална образователно-квалификационна степен за длъжността „магистър“ и минимум 5 години опит на ръководна длъжност в институциите от системата на предучилищното и училищното образование или опит на ръководни или експертна длъжност в администрация, свързани с предучилищното и училищното образование.

До приключване на конкурса временно изпълняващ длъжността началник на Регионално управление по образованието във Варна ще е Розета Заркова. Тя зае мястото на досегашния началник Венцеслава Генова, която ръководи институцията в продължение на 7 години.

 
banner
banner
BudnaVarna.com