Начало » Общност » Варненските ресторантьори недоволни, отварянето само на откритите площи било нерентабилно

Варненските ресторантьори недоволни, отварянето само на откритите площи било нерентабилно

От днес отварят заведенията за хранене и развлечение в откритите им площи, с позволено работно време от 6:00 ч. до 23:00 ч. Ресторантьорите във Варна обаче не са доволни при какви условия трябва да работят.

В „Денят започва“ по БНТ заместник-председателят на Сдружението на заведенията в България Марин Сотиров коментира, че решението за разхлабване на мерките е взето без съгласието на бранша.

„Излязохме с позиция, че това решение не е рентабилно. Направихме анкета за 24 часа, процентът от хората, които са доволни от това решение е 23. Отварянето на заведенията трябва да бъде с пожелателен характер и да бъдат запазени компенсациите. Да работят на място и да продължат да работят с доставки“ – коментира Сотиров.

Все още не са изплатени парите за февруари и март, допълни заместник-председателят на Сдружението на заведенията в България.

Пред БНТ Симеон Киров, който е собственик на заведение във Варна, коментира, че не очаква да има клиенти на открито заради все още ниските температури.

„Трябва да има спасителен пояс от държавата, да се продължат програмите, които са били до момента, фирмата да прецени сама дали да отвори или не“, заяви Киров.

Той все още чака обезщетения за три месеца. Успял е да съхрани персонала си. „Разчитам на доставките онлайн, но това е крайно недостатъчно, търпим загуби, въпреки помощите“, коментира Киров.

Източник: БНТ

 
banner
banner
BudnaVarna.com