Начало » Общност » ТУристическите агенти разчитат нашенци да спасят сезона

ТУристическите агенти разчитат нашенци да спасят сезона

Българската асоциация на туристическите агенции определя като непредсказуем предстоящия летен сезон . Коментарът направи за „Хоризонт“ по БНР заместник-председателят на Асоциацията Георги Рачев. По думите му хотелиерският бизнес ще разчита отново на българския турист.

Отлив на гръцки и румънски посетители отчита бизнесът. Сериозен проблем ще създаде неяснотата около обмисления ваксинационен паспорт за пътуване, отчита Георги Рачев.

„Може би след време да остане един простичък PСR тест, който засега е доста добър показател – болен ли сте, не сте ли болен.“

Въпреки проблемите това лято ще се намери вариант за пътуване.

„Има търсене в основните европейски пазари за почивка. Хората в Европа спестиха големи средства, тъй като не пътуват и няма къде да ги харчат. Едновременно с това има и голямо желание за почивка и започва една безмилостна война кой ще привлече тези туристи на своя страна.“

На първи май ще бъде открит летният туристически сезон. Това ще стане възможно и заради мерките за подкрепа на сектора:

„От тук нататък евентуално може да се  мисли за други програми, в зависимост от това какво се случва с бизнеса и когато бизнеса е затворен, няма как да не получи подкрепа от държавата, защото ние искаме малка част от тези данъци, които българският туризъм е плащал години наред“.

 
banner
banner
BudnaVarna.com