Начало » Общност » Таксиметровите централи във Варна трябва спешно да определят новата първоначална такса за превоз

Таксиметровите централи във Варна трябва спешно да определят новата първоначална такса за превоз


Централите за таксиметров превоз във Варна да определят с колко ще бъде увеличена първоначалната такса за превоз на пътници в най-скоро време, за да могат таксиметровите шофьори да извършат в срок претарифиране на апаратите си. Този апел отправи Димчо Иванов, председател на таксиметровия синдикат „Авто-94“.

Наредба №34, която тази година бе обнародвана в Държавен вестник, дава възможност таксата за първоначален превоз на пътници да бъде увеличена от две до три минимални тарифи, искане, за което таксиметровите шофьори водиха дълги преговори с правителството и организираха протести. Срокът за претарифиране на апаратите е до края на месец април, а решението с колко ще е увеличението е на централите. Ако не се побърза, не всички шофьори във Варна ще успеят, а глобите след това са големи и са персонални за шофьора, каза за Радио Варна Иванов.

Над 1500 таксиметрови коли от Варна трябва да преминат през Регионалния отдел по метрология във Варна. Това е единственото място където се извършва настройка на апаратите. Идват таксиметрови шофьори от Добрич и  други области, а крайният срок наближава, алармира синдикалистът. На ден могат да минат не повече от 20-30 коли.

20 лева струва настройката на апарата. Ако не се извърши в срок, персоналната глоба е за шофьора и може да стигне до 1000 лева, каза още Димчо Иванов.

 
banner
banner
BudnaVarna.com