Начало » Общност » 100 дървета за „Варна -100 години курортен град“

100 дървета за „Варна -100 години курортен град“

Поетапно засаждането на 100 дръвчета започна вчера на големия християнски празник Благовещение. Инициативата е първата от поредица събития, свързани с честването на 100-годишния юбилей от обявяването на Варна за курортен град. Организатор е дирекция „Туризъм“ към Община Варна.

Вчера бяха засадени първите дръвчета в Морската градина от представители на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите, Съюза на хотелиерите „Златни пясъци”, Асоциацията на сомелиерите, Асоциацията за реклама и комуникации в туризма, Варненската туристическа камара, Съюза на екскурзоводите, Регионалния исторически музей.

„Знаем, че всичко, което бъде засадено на Благовещение, е с дълбоки корени. По този начин искаме да покажем, че корените и традициите на туризма във Варна са здрави, независимо от пандемията. Чакаме и повече добри новини за бранша“, каза Соня Ангелова, директор на дирекция „Туризъм“ в общината. Инициативата ще продължи и през април със засаждането на още  65 броя липи и 15 иглолистни дървета.

 
banner
banner
BudnaVarna.com