Начало » Общност » Българи са се заразили с COVID-19 на Малдивите, не пътувайте

Българи са се заразили с COVID-19 на Малдивите, не пътувайте

Във връзка със сигнали за заразени и карантинирани на Малдивите наши сънародници, препоръчваме на българските граждани да не пътуват за Малдивите, освен при съществена необходимост, съобщават от външно министерство.

Ако все пак пътуването е неотложно, препоръчваме на гражданите да си направят застраховка, покриваща карантиниране и лечение в случай на COVID-19, както и да имат достатъчно средства за покриване на разходи по настаняване, храна и самолетен билет в случай на карантинирането им. Необходимо е и да се запознаят със здравните протоколи за превенция от COVID-19.

Препоръчваме също така българските граждани да следят съобщенията на сайта на Министерството на здравеопазването на Малдивите.

При положителен тест при пристигането, по време на престоя или при установяване, че са били в контакт със заразен от COVID-19, българските граждани следва да изпълнят разпорежданията на местните здравни органи за карантиниране. Директните линии за контакт с Агенцията за защита на здравето на Малдивите (Health Protection Agency) са HPA call center: 1676, HPA direct line: 301-4494.

Повече информация за ограниченията при пътуване до Малдивите е публикувана на официалната интернет страница на МВнР на адрес: https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Asia/Maldives

 
banner
banner
BudnaVarna.com