Начало » Общност » Варненец печатал фалшиви петдесетолевки, спипаха го (снимка)

Варненец печатал фалшиви петдесетолевки, спипаха го (снимка)

Криминално проявен мъж, участвал в производство на фалшиви петдесетолевки и плащал с тях различни услуги е задържан от варненската полиция.

Задържането на мъжа е извършено на 19 март при специализирана полицейска операция, след като няколко дни по-рано в рамките на три часа са получени няколко сигнала за плащане с неистински пари.

На 15.03.2021г., в рамките на три часа, от денонощен магазин, от таксиметрова фирма и от пицария във Варна са получени сигнали, че за стоките и услугите им е платено с неистински банкноти, копюр 50 лева.

При незабавните действия на полицейските служители бързо е установено, че лице на 21 години, криминално проявен за грабежи, е съпричастен към деянието. Установена е и нарочно наета за престъпна дейност квартира в гр.Варна.

Със случая е запознат прокурор при Окръжна прокуратура – Варна и под негов надзор на 19.03.2021 г. са предприети действия по претърсване на адреса.

В апартамент, нает от мъжа, била установена действаща печатна работилница за неистински парични знаци. В нея били намерени над 80 готови неистински банкноти от 50 лева и голям брой неизрязани банкноти на същата стойност. Иззети били и устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

Иззети са над 80 готови неистински банкноти копюри от 50 лева, с повтарящи се серийни номера, емисия 2019г. и над 500 бр. неизрязани неистински банкноти, също копюри от 50 лв.

Намерени и иззети са също и устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

По случая е образувано досъдебно производство. Лицето е задържано за срок от 24 ч., а по-късно, с постановление на прокурор при Окръжна прокуратура – Варна е задържан за срок от 72 часа. Работата по случая продължава, с оглед установяване съпричастност и на други лица към престъпните деяния.

По искане на Окръжна прокуратура – Варна мъж, обвинен за печатане на фалшиви пари, е задържан под стража

Окръжен съд – Варна одобри искането на Окръжната прокуратура за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ на 21-годишен мъж. Той бил привлечен като обвиняем от държавното обвинение за това, че при условията на продължавано престъпление, изготвял неистински парични знаци – престъпление по чл.243, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК, както и за това, че прокарал в обръщение неистинските банкноти, знаейки, че са подправени – престъпление по чл. 244, ал.1, вр. чл. 243, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК.

Н.П. бил задържан на 19 март 2021 година при специализирана полицейска операция.

21-годишният обвиняем е криминално проявен и известен на органите на реда. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна първоначално той бил задържан за срок до 72 часа. А от вчера е с мярка за неотклонение „задържане под стража.

Работата по случая продължава, изяснява се съпричастността на други лица към извършеното престъпление.

 
banner
banner
BudnaVarna.com