Начало » Интересно » Какво най-много ни липсвше след една година пандемия?

Какво най-много ни липсвше след една година пандемия?

Списание „Time Out“ се допита до 27 000 читатели по света как се чувстват след повече от година, прекарана в локдаун и ограничения заради пандемията и се оказа, че наистина най-много им липсва вечерята в ресторант.

В много страни и градове по света все още не се разрешава излизането и срещите със семейство и приятели. Милиони хора все още са осъдени да правят поръчки по домовете си и да пазаруват онлайн.

27 275 читатели на Time Out по целия свят в навечерието на годишнината от пандемията отговориха какво най-много им е липсвало във времената на ограничения.

Почти една трета (28% от анкетираните) споделили, че това е добре прекараното време в ресторанти, барове и кафенета. Оказва се, че това е разпознато като най-голяма липса – включително да се виждат по-често с цялото семейство.

Липсата на ресторанти се усеща особено силно във Франция – 47% от френските респонденти са отговорили, че най-много им липсва вечерята навън.

В световен мащаб само 24% от хората казват, че най-много са им липсвали приятелите и голямото им семейство. Концертите и музиката на живо също са сред нещата, които са липсвали на хората – 12% от анкетираните отчаяно са имали нужда да отидат на концерт.

Едва 2% от анкетираните, на които им е липсвала работата в офиса. И само 4% споделиха, че единственото нещо, което най-много им е липсвало е посещението във фитнес залата.

Така че, ако с нетърпение очаквате деня, в който можете да вечеряте в приятна обстановка навън, без да се налага да поръчвате храна или да готвите, сервирате и миете чинии в къщи, то вие определено не сте сами.

Източник: БГНЕС

 
banner
banner
BudnaVarna.com