Начало » Спорт » Варна ще бъде домакин на държавното първенство по кикбокс в новата зала във „Владиславово“

Варна ще бъде домакин на държавното първенство по кикбокс в новата зала във „Владиславово“

Кандидати за народни представители ГЕРБ-СДС  и районният кмет посрещнаха шефа на Българската конфедерация в уникалния спортен комплекс във варненския квартал „Владиславово“.

 Варна ще е домакин на престижно състезание –държавното първенство по кикбокс и държавното първенство по кикбокс за деца от 1 до 3 октомври 2021 г. Изборът на града да посрещне най-добрите състезатели на ринга е заради най-новия и модерен спортен комплекс в район „Владислав Варненчик“, където ще се проведе първенството.

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС  Владимир Вълев, национален селекционер по кикбокс, инж. Станислав Йорданов, експерт по „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и районният кмет  Николай Костадинов посрещнаха в комплекса председателя на УС на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай Галин Димов, който разгледа и оцени предимствата на новата придобивка. Освен инспекция на залата домакини и гости разгледаха уникалния многофункционален комплекс, построен благодарение на усилията на кмета на Община Варна Иван Портних и на районния кмет Николай Костадинов.

Спортната зала е с около 300 седящи места и е втора по големина след зала „Конгресна“ в ДКС  в морската столица. Комплексът разполага с игрища за футбол на големи врати, две на малки врати, игрище за волейбол, за баскетбол, два тенис корта, алея за бягане, зона за каране на ройлери, стрийт фитнес, детска площадка, много красиви кътове за отдих, подземен паркинг и външен паркинг. Шефът на Българската конфедерация изрази възхищението си от комплекса и залата, като благодари за възможностите, които тя предоставя за провеждане на първенството на едно високо европейско ниво.

 
banner
banner
BudnaVarna.com