Начало » Общност » Родители излизат на протест срещу дистанционното обучение

Родители излизат на протест срещу дистанционното обучение

Родителски организации излизат на протест пред Министерството на здравеопазването в 15.00 часа днес с искане да бъде възстановено присъственото обучение на учениците от 5 до 12 клас. В отворени писма до Народното събрание и министерствата на здравеопазването и образованието те посочват, че децата са демотивирани от стоенето с месеци пред екраните, губят мотивация за обучение и концентрация, влошава се и здравословното им състояние.

Родителите поставиха краен срок – до 17 март 2021 г. МЗ и МОН да преразгледат позицията си и да осигурят на децата полагащия им се по право достъп до качествено образование. В противен случай са готови да преминат към протестни действия.

Не са удовлетворени от последната заповед на МЗ, която е от 15 март т.г. и според която ce дoпуcкaт изключeния oт зaбрaнaтa зa приcъcтвeни учeбни зaнятия зa учeницитe oт 5 дo 12 клac, в областите където няма повишена заболеваемост и при cпaзвaнe нa определен грaфик, коментира за Радио Варна  Лилия Божкова от инициативата Българският род обединен за децата – БРОД.

Източник: Радио Варна

 
banner
banner
BudnaVarna.com