Начало » Общност » Чадърите на варненските плажове с по-голяма дистанция от масите в заведенията

Чадърите на варненските плажове с по-голяма дистанция от масите в заведенията

През това лято чадърите на варненския плаж ще бъдат разположени по същия начин, както през миналата година, съобщи за Радио Варна представителят на концесионера Андрей Василев. Според определените правила от Министерство на туризма, на охраняемите морски плажове трябва да бъде спазвана физическа дистанция от поне метър и половина между плажуващиje, а на всеки 20 кв. метра се допуска поставянето на един чадър, т.е. през минимум 4.5 м, като един чадър може да се ползва от  двама души или до броя на членовете на едно семейство. Според Василев няма реципрочност между изискванията за плажовете и заведенията:

Редно ли е в едно заведение масите да са на метър и половина, а на плажа  20 кв. метра да бъдат отделени за един чадър при положение, че става въпрос за територия, която е на открито? По какъв начин ще става регулацията и контролът върху свободните площи, където всеки плажуващ може да разпъне чадър и не един, не двама, а пет-шест човека могат да бъдат под един чадър?

Андрей Василев припомня, че през миналото лято Министерство на туризма задължи концесионерите да намалят цените на чадърите наполовина, като пропорционално бяха намалени концесионните им такси.  Има идея през тази година да се случи същото, каза Василев, но отказа коментар, докато не бъде взето окончателното решение.

Източник: Радио Варна

 
banner
banner
BudnaVarna.com