Начало » Общност » Софиянец с рекодна 28-ма присъда след кражба от кола във Варна

Софиянец с рекодна 28-ма присъда след кражба от кола във Варна

5 години лишаване от свобода за извършена кражба в условията на опасен рецидив и 3 години затвор за ползване на чужда банкова карта без съгласието на титуляра, е присъдата която получи 44-годишния Венцислав Йорданов.

На 13 април 2013 година той се намирал във Варна до база на фирма в Западна промишлена зона, търгуваща със строителни материали. Управителят на търговското дружество пристигнал в базата, като на излизане от автомобила си „Фолксваген Туарег“ забравил в него малка чанта. Венцислав забелязал, че мъжът не носи нищо в ръце, изчакал да влезе във фирмения имот, счупил страничното задно стъкло и взел чантата. Откраднатите вещи били на стойност 402,30 лв. С откритите в чантата две банкови карти успял да изтегли 3000 лева, като бил в условията на продължавано престъпление.

До наказанието му се стигна след одобрено от Окръжен съд – Варна споразумение, сключено между подсъдимият и прокуратурата. Изтърпяването на наказанията ще бъде при първоначален строг режим.

Крадецът е от София и има 27 предишни осъждания за престъпления срещу собствеността, извършени в страната и чужбина, с което си постижение спокойно може да кандидатства за рекоргите на „Гинес“. Към настоящия момент той изтърпява присъда в Затвора – София.

Пред Варненския окръжен съд Венцислав Йорданов заяви, че се признава за виновен по повдигнатите обвинения и е наясно, че подписването на споразумението представлява влязла в сила присъда.

Постановеният съдебен акт е окончателен и не подлежи на обжалване.

 
banner
banner
BudnaVarna.com