Начало » Общност » Среднощна акция по заведенията във Варна

Среднощна акция по заведенията във Варна

След 23.00 часа започна проверката на МВР – Варна в заведението в морската столица. То се намира в района на факултета по „Дентална медицина“, на бул. „Цар Освободител“, съобщи репортер на Радио Варна. Екипът – два патрула и трима цивилни, са тръгнали на инспекция след часа, в който, съгласно разпоредбите, би трябвало да затворят.

По наша информация се проверява дали заведението спазва мерките срещу COVID 19 – работи ли с намален капацитет и дали ще затвори навреме. Източникът на Радио Варна твърди, че вчера – 8 март, клиентите са били в пъти повече от допустимото.

Тази вечер репортерът ни видя, че пред заведението е имало чакащи. При пристигането на полицейските служители обаче всички са си тръгнали.

Сервитьорите бързо са започнали да прибират външните мебели.

Здравните власти проверяват дали има нужното отстояние между масите и какъв процент от капацитета на заведението е зает.

Противоепидемичните правила изискват на една маса да сядат до 6 души, а процентът да не надвишава 50 от възможните места за заемане. Персоналът в заведението трябва да носи предпазни маски.

 
banner
banner
Budnavarna