Начало » Общност » Вдигат заплатите във Варна

Вдигат заплатите във Варна

Увеличение на заплатите с 10% на всички работещи в общинските детски ясли, здравни кабинети в детски градини и училища и в ОП „Комплекс за детско хранене“ стана факт след подписани вчера анекси към колективните трудови договори между Община Варна и социалните партньори от КНСБ и КТ „Подкрепа“.

Новото споразумение надгражда основните трудови и осигурителни отношения в сектора, договорени на национално ниво в края на миналата година и влиза в сила със задна дата – от 01.01.2021 г. Така основното трудовото възнаграждение на медицинските сестри става 1 090 лв., а на лекарите – 1 330 лв., съобщиха от дирекция „Здравеопазване“.

Другата нова придобивка е увеличаване на обезщетението за пенсиониране от шест на седем брутни работни заплати, което е за работещите с над 10 години трудов стаж при един работодател.

На всички щатни служители за Деня на здравния работник – 7-ми април, както и за коледните и новогодишните празници, ще се изплаща и по ½ минимална работна заплата за страната.

За периода 2014 – 2020 г. увеличението на заплатите в детското и училищното здравеопазване в община Варна е средно с 81%, а общо за функция „Здравеопазване“ -с 68%, посочват от дирекция „Здравеопазване“

 
banner
banner
Budnavarna