Начало » Девня » Засадиха 2000 дръвчета в района на Девня

Засадиха 2000 дръвчета в района на Девня

“Днес засадихме 2000 дръвчета от сорт бяла акация в общински терен от 10 декара в землището на село Падина. В инициативата, организирана съвместно с Клиника “Дентапрайм”, се включиха близо 150 души”, написа кметът на Девня Свилен Шитов във фейсбук.

“Назад във времето Девня бе смятана за “Долината на химията”, но с общи усилия правим така, че да подобряваме качеството на живот и средата, в която живеем. Щастлив съм, че със засаждането на толкова много дръвчета, даваме своя принос за възстановяването на равновесието в природата. Изказвам специални благодарности на собствениците на Клиника “Дентапрайм” за днешното събитие.

Те ни увериха, че всяка година ще засаждат по 100 000 квадратни метра с млади дръвчета в района на Девня. Идеята е тези дървета да спомогнат за абсорбиране на въглеродния диоксид и неутрализация на всички вредни емисии. Със стартирането на новия програмен период ще има все повече възможности за подобни инициативи. През тази година Община Девня постави своеобразно начало, като подмени уличното осветление с енергоспестяващо”, допълва кметът.

 
banner
banner
Budnavarna