Начало » Общност » Вижте как ще изглежда новият басейн във Военноморското училище (снимки)

Вижте как ще изглежда новият басейн във Военноморското училище (снимки)

Проектантите на тренировъчния басейн във Висшето военноморското училище във Варна показаха как ще изглежда уникалното за страната ни съоръжение. Първа копка за изграждане на басейна бе направена в началото на седмицата, предаде Дарик.

Инвестицията e в размер на 3,2 млн. лв., осигурени от Министерството на отбраната. Изграждат тренировъчен басейн във Военноморското училище.

Дълбоководният басейн за учебно-практически и тренировъчни цели ще бъде построен в двора на Морското училищ. Той ще бъде с дълбочина от 2.5 до 5 метра и ще дава възможност за отработване на широк спектър морски спасителни операции, както и ще осигури подготовката на водолазите от ВМС и силите за специални операции на българската армия.

Предвидено е в басейна да бъде изградено съоръжение за спускане на аварирал хеликоптер, което е необходимо за подготовката на пилотите от военноморските и военновъздушните сили.

В басейна ще бъде провеждана специализирана подготовка на курсантите, максимално приближащаваща се до условията в открито море.

Планът на училището предвижда и граждански достъп – за тренировки на отбори по синхронно плуване и водна топка.

Снимки: Архитектурно студио REDOX

 
banner
banner
Budnavarna