Начало » Общност » Варна, най-лесно е да разрушиш нещо, което е стогодишно – училището!?

Варна, най-лесно е да разрушиш нещо, което е стогодишно – училището!?

Във Варна протестираха срещу събарянето на основно училище „Свети Иван Рислки“. Бивши преподаватели и настоящи възпитаници се събраха пред сградата на общината, за да изразят недоволството си от предложението.

Община Варна планира на мястото на сегашното училище да построи сграда за V езикова гимназия, която в момента дели терен с друго училище. Протестиращите обаче са недоволни от предложението.

„Това училище има голяма история, направили сме много за него, направили са много за него и заслужава да съществува“, каза Тенка Темелкова.

„Най – лесно е да разрушиш нещо, което е стогодишно и на негово място да изградиш нещо незнайно какво“, категорична е Теодора Стоичкова.

Неда Доганова е ученичка в десети клас в „Иван Рилски“. Според нея е неправилно да се събаря едно училище за сметка на друго.

„Смятам, че е глупаво да изпращаш учениците в други квартални училища, защото не всеки родител има възможност преди работа да води детето си по другите квартали“, коментира тя.

В училището, което тази година навършва 100 години, учат предимно деца от малцинствата. В момента се обучават 240 ученици, като паралелките намаляват през годините.

От общинската администрация заявиха, че персоналът и учениците ще се прехвърлят в други съседни училища.

 
banner
banner
Budnavarna