Начало » Общност » Мъж вилня в спешния център на Варна

Мъж вилня в спешния център на Варна

27-годишен бе осъден от Районен съд – Варна за хулиганска проява в спешен център, съобщиха от пресслужбата на съда.

Деянието е наказуемо по чл. 325, ал. 1 от НК. Самите хулигански действия са извършени от подсъдимия през нощта на 9 декември 2019 г. В малките часове на тази дата той бил докаран от полицейски патрул в спешния център. Мъжът бил видимо пиян, със следи от нанесен побой, поради което медицински екип започнал преглед, с назначаване на рентген и други процедури.

Връщайки се в шокова зала, подсъдимият бил силно емоционално превъзбуден и проявявал вербална агресия, както към съпровождащите го полицаите, така и към медиците, което наложило да бъде фиксиран с колани за провеждане на необходимите кръвни манипулации.

Това още повече отприщило агресията му и той употребил куп обидни думи, заплахи и псувни към дежурния лекар и медицинската сестра, включително в присъствието на много очевидци и други чакащи пациенти. Впоследствие бил конвоиран и отведен в полицията.

Районният съд призна за виновен 27-годишния мъж, който е неосъждан до момента. По внесено от прокуратурата постановление и направено предложение той да бъде освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание, съдът му наложи глоба в размер на 1000 лева. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

 
banner
banner
Budnavarna