Начало » Общност » Иван Портних: Община Варна остава финансово стабилна в условията на пандемия

Иван Портних: Община Варна остава финансово стабилна в условията на пандемия

В условията на световна пандемия община Варна остава финансово стабилна. Доказателство за това е и фактът, че през 2020 г. бе потвърден кредитният рейтинг на общината – със стабилна перспектива.

Това заяви кметът Иван Портних в началото на сесията на Общинския съвет, който заседава днес и разгледа бюджета за 2021 година.

Кметът припомни, че в бюджета са заложени ясни приоритети, като във всяка една от сферите на социално-икономическия живот има предвидено увеличение на средствата – за социални дейности, образование, здравеопазване, спорт, култура.

„Този бюджет ще даде възможност за една радикална крачка напред по отношение на облагородяване на междублоковите пространства в обхвата на целия град. Визирам този ангажимент, който сме поели наред с големите инфраструктурни проекти, защото хората трябва да живеят в съвременна удобна градска среда.

Тези проекти – за ремонти на малките улици, изграждане на тротоари, паркинги и градинки, на нови детски и спортни площадки, засягат стотици хиляди наши съграждани.

Затова е важно да бъдат реализирани, коментира още Иван Портних.

 
banner
banner
Budnavarna