Начало » Политика » ГЕРБ-СДС Варна регистрира листата

ГЕРБ-СДС Варна регистрира листата

Листата на коалиция ГЕРБ/СДС за участие в парламентарните избори за 45-то НС от 3 МИР Варна беше внесена днес, на 1 март, за регистрация в РИК Варна. Документите бяха представени от областния координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних и вторият в листата маестро Страцимир Павлов.

„Винаги участваме в избори за максимален резултат. В листата на коалиция ГЕРБ/СДС -Варна са намерили място изключително достойни хора, които ще имат сериозно представителство в 45-тото НС и на които вярвам, че ще защитят интересите на Варна“, каза след регистрацията областният лидер и кмет на Варна Иван Портних.

Той посочи, че водач е здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, като в листата е и още един успешен действащ министър Красен Кралев- на младежта и спорта.

На второто място е известният диригент, музикант, пианист и композитор Страцимир Павлов, завършил образованието си в САЩ, където е имал 12-годишна блестяща професионална кариера, но носталгията го връща в България и в любимата Варна. Маестро Павлов е диригент на Варненската филхармония, дирижира оркестъра на НУИ „Добри Христов“, а от 2015 г. и Фестивалния оркестър „Варненско лято“.

Носител е на наградите „Млад учител“ и „Варна“. Трета в листата е досегашният депутат Таня Петрова, директор на ОУ „П.Р.Славейков“, тъй като образованието е наш приоритет, направи се доста за него през последните години, но има още работа да се върши напред, подчерта Иван Портних. Той посочи още, че в листата има представители на всички професии, както и двама студенти и единият от тях е най-младият сред кандидатите –само на 23 години. Гражданската квота спрямо партийната е представена в съотношение 11 : 19 при общо 30 имена .

Областният лидер поздрави кандидата за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ –Красимир Михалев, който спечели убедително с над 80% от гласовете на частичния вот в неделя в село Слънчево, община Аксаково.

 
banner
banner
Budnavarna