Начало » Общност » Сняг за 8 март

Сняг за 8 март

8 март идва със сняг. За деня на жената бяла пелерина ще покрие високите полета на страната, съобщи за „Стандарт“ синоптикът на ТВ МЕТ Петър Янков. По думите му преди това, до петък, дъждове ще валят над страната. Средните температури тази седмица ще са между 9 и 14 градуса. От петък вечер обаче от север ще нахлуе по-студен фронт, който ще докара захлаждане. Така на 8 март част от страната ще се събуди с лек сняг. Не говорим за преспи, успокои Янков и предупреди шофьорите да са внимателни, тъй като пътищата ще са хлъзгави.

По думите му хладното време ще се задържи и пред следващата седмица. В понеделник и вторник минималните температури ще са от -5 до -1 градуса. През деня пък ще варират от 3 до 8 единици над нулата по Целзий. Заради валежите и динамичното време мъглите ще са често явление в мартенските утрини. Слънцето почти няма да се показва заради повечето облаци. Най-непробиваема за пролетните лъчи ще е източната част над страната. Така морските вълци от Шабла до Резово ще могат да се наслаждават на зимното море, над което ще са надвиснали плътно облаците. Те ще се застоят по крайбрежието заради дошъл от север антициклон.

Като цяло март ще е по-дъждовен в сравнение с обичайното, разказа още Петър Янков. Температурите ще са с 1-2 градуса по-ниски от средните за месеца. Така през деня живакът ще се движи между 8 и 13 градуса.

 
banner
banner
Budnavarna