Начало » Политика » Борисов: Дойдат ли на власт БСП и ДПС, фондовете и програмите спират

Борисов: Дойдат ли на власт БСП и ДПС, фондовете и програмите спират

„Дойдат ли БСП и ДПС на власт, фондовете и програмите заминават“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в Пещерския манастир „Св.Никола Летни“, стана ясно от видео в профила му в социалната мрежа „Фейсбук“. През годините сме доказали, че подкрепяме всички вероизповедания у нас, подчерта министър-председателят:

„Искаме хората да видят какво се строи, защото съм убеден, че 90 % от българите не знаят за тези манастири и джамии. Понеже правим много църкви и манастири, дори и джамии, главният мюфтия също отида да се ваксинира. И религиите, когато е необходимо за здравето на хората“, посочи той. Духовниците се съгласиха с министър-председателя, че решението да се ваксинираш срещу коронавирус е най-разумното, като отбелязаха, че религията и науката си помагат взаимно.

До манастира има изградена и еко пътека от с. Пещера, която е дълга 2 км. Тя е със средствата по проект за трансгранично сътрудничество със Сърбия. Светата обител е била обновена с над 440 000 лева по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. В манастирския двор са изградени плочници, широк навес, с фотоволтаични панели, както и ограда. Възстановяват се манастирската сграда, аязмото и камбанарията.

По-рано Борисов посети Жаблянския манастир „Свети Йоан Предтеча“. Светата обител е в Конявската планина, близо до гр. Земен, и до нея се стига много трудно с автомобил. Затова и в момента участъкът до манастира се чакълира.

„След като миналия месец отпуснахме средства за ремонта на Жаблянския манастир, миналата седмица осигурихме 3,5 млн. лв. за обновяването на църкви – повечето от които са в съседната Кюстендилска област. Важно е в тези времена на изпитание да има къде хората да укрепват вярата си. Затова и ние единствени не затворихме храмовете си по време на пандемията“, подчерта Борисов.

 
banner
banner
Budnavarna