Начало » Общност » Разбиха тайно парти, клиентите се барикадираха

Разбиха тайно парти, клиентите се барикадираха

Разбиха тайно парти в София след сигнал на bTV. Акцията се случва броени часове преди отварянето на всички заведения в страната.

В столичен ресторант полицията откри повече от 40 души, които се бяха събрали в петък вечер в нарушение на COVID мерките.

След собствениците на прочутото заведение е Симо Щерев-младши, чийто брат Николай си отиде от коронавирус едва на 33 години.

Действието се развива в 21 ч., официалният вход е затворен, но това не спира желаещите. След инструкции на охраната – скъпите автомобили паркират и клиентите влизат през задния вход, съобщава телевизията.

Охранителите заявили, че автомобилите са на хора, живеещи в близката кооперация и собствениците не са гости на ресторанта.

Заради плътните черни завеси по нищо не личи, че заведението работи против здравните правила.

От полицията се отзовават светкавично – 3 буса и десетки униформени завардили всички входове.

Час преди проверката в социалните мрежи от ресторанта публикуват пост: „Докато всички търпеливо чакахме … дългоочаквано завръщане на 1 март!“.

Няколко часа по-късно, след полунощ. Барикадиралите се хора от тайното парти поискали да си тръгнат.

Някои от тях успели да заблудят полицаите и се измъкнали с автомобилите си, други обаче останали барикадиралите се вътре. Стига се и до словесни обиди. Други се скрили в градината.

Икономическа полиция започна проверка на заведението.

 
banner
banner
Budnavarna