Начало » Политика » Битката за Варна на парламентарния вот

Битката за Варна на парламентарния вот

Варна ще излъчи 15 народни представители на предстоящите парламентарни избори, като втори по големина в страната избирателен район.

Кои са водачите на листите в морската столица?

Настоящият здравен министър Костадин Ангелов ще води листа на упрвляващата партия ГЕРБ. Сред другите кандидати за депутати от Варна се спряга композиторът Страцимир Павлов, съобщи източник на Радио Варна.

От БСП избраха за водач на листата си председателят на БСП-Варна Борислав Гуцанов.

Министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов също застава начело във Варна.

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов също е кандидат за депутат и води листата в морската столица.

От свои източници Радио Варна научи още, че музикантът Стоян Михалев ще се бори да влезе в парламента, като заема първа позиция в район Варна, от квотата на ДСБ.

Лидерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов повежда листа във Варна.

Доцент Атанас Мангъров ще бъде водач на листата на АБВ за предстоящите парламентарни избори, както по-рано съощи Радио Варна. Той беше представен на членове и симпатизанти на партията от лидера на формацията Румен Петков в крайморския град.

Все още не се знае кой ще е водач на коалицията „Изправи се! Мутри вън!, но се предолага, че това ще е Арман Бабикян, който е роден във Варна.

Не е известен водачът на новосформиралата се коалиция Воля и НФСБ, но Веселин Марешки на предходни избори винаги е водел варненската листа.

 
banner
banner
Budnavarna