Начало » Общност » Съд във Варна остави зад решетките 33-годишен мъж за кражба на гориво от бензиностанция

Съд във Варна остави зад решетките 33-годишен мъж за кражба на гориво от бензиностанция

Районен съд – Варна остави в зад решетките 33-годишен мъж, на когото на 19 февруари е повдигнато обвинение за кражба на гориво от бензиностанция. Той е осъждан многократно за голям брой престъпления, включително и такива против собствеността.

От доказателствата по делото съдът прие, че може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, както и че съществува наличие на риск от извършване на друго престъпление, тъй като спрямо обвиняемия в момента се водят и други досъдебни производства. Данни по делото сочат още, че обвиняемият не живее на постоянния си адрес, обитава друго жилище, като нееднократно е осуетявал извършвани спрямо него проверки от органите на полицията.
Районният съд счете за правилно и законосъобразно вземането на най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” за 33-годишния мъж.
3-дневен е срокът за обжалване на наложената процесуална мярка, като в случай на обжалване делото бе насрочено пред горната съдебна инстанция за 26 февруари т.год. от 10 ч.

 
banner
banner
Budnavarna