Начало » Общност » Избраха концесионери на плажове „Аспарухово“ и „Хижа Черноморец – юг“

Избраха концесионери на плажове „Аспарухово“ и „Хижа Черноморец – юг“

„Ди Ен Трейд“ ЕООД е определен за концесионер на морски плаж „Аспарухово“, а „Орхи“ ЕООД за концесионер на част от морски плаж „Хижа Черноморец – юг“, става ясно от решение на Министерския съвет от днес, научи BudnaVarna.com.

Концесионер на плажа в „Аспарухово се избира за срок от 20 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 85 588,89 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 1,60 на сто.

Инвестициите, свързани с организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за срока на концесията са в размер на 537 134 лв. с ДДС

Концесионерът на „Хижа Черноморец – юг“ се избира за срок от 15 години, като размерът на първото годишно концесионно възнаграждение е 12 564,24 лв. без ДДС. Концесионното възнаграждение за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове и предложения от концесионера размер на роялти от 7,70 на сто. Инвестициите, свързани с подобряване на облика на морския плаж за срока на концесията са в размер на 90 499,20 лв. с ДДС.

 
banner
banner
Budnavarna