Начало » Политика » Живко Костадинов: Незабавни оставки на ръководството на ИА „Военни-клубове и военно-почивно дело

Живко Костадинов: Незабавни оставки на ръководството на ИА „Военни-клубове и военно-почивно дело

За никого не е изненада, че преди избори в държавната администрация се сменят структури, разчистват се сметки, неудобните стават негодни и разменят ролите си с … удобните. Така се е случило и в Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. И фарсът успява – г-н Живко Костадинов е отстранен. Всъщност, оказа се, че никой не е изненадан защото този план се е подготвял още от м.октомври 2020 г.

По този повод публикуваме без редакторска намеса неговия коментар по темата:

„Приятели за тези, които все още не знаят и ме търсят за съвместна работа по линия на Военно-патриотичната дейност и Военно-почивното дело, от 8 февруари 2021 г след 3 години, 7 месеца и 12 дни съм освободен от длъжността Началник на Териториален отдел-Варна към Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“.

Причини за отстраняването ми не ми бяха посочени, всъщност ми посочеха ЦИТАТ: „трябвало да ме скрият за малко“ от кой и защо не ми стана ясно, явно съм неудобен на НЕУВАЖАВАНОТО от мен ръководство в лицето на Изпълнителният директор г-н Валери Стоянов и неговата „компететна“ Главна директорка г-жа. Гергана Александрова, новоизлюпена /“войводка“/ и разбира се гравитиращите около тях лицемери. За мен тези хора са оказаха една добра организирана група, която със своята кадрова политика, с начините на организиране на дейността на Агенцията, допринасят единствено за ощетяването на държавният бюджет и унищожението на Военните клубове и ВПД още повече, че съзнателно и с всякакви административни пречки ми пречеха да работя и колкото по рано си подадат ОСТАВКИТЕ и се скрият те някъде толкова по-малко щети ще нанесат на Агенцията. Сега в навечерието на изборите ще започнат да качват едни снимки на ремонти, ще се режат едни лентички и ще се хвалят колко много работа са свършили, но моят въпрос тук ще бъде на каква цена, с какво качество??

Хубаво е човек да си направи равносметка за изминалите години и каква е моята освен скъсаните нерви и повечето ми бели коси? А тя е че за тези близо 4 години възродих Военните клубове и Военно почивните домове, възстанових прекъснатите отношения с Военните формирования в Цяла Североизточна България, Военните училища, Съюзите на запасното войнство, клубовете за Исторически възстановки, като част от тях намериха и полагащото им се място под покрива на Военния клуб, организирах десетки изложби, концерти, представяне на книги, фестивали, възстановки и други събития свързани с военно-патриотичната дейност като по-голямата част от изброените бяха финансирани от личните ми средства ощетявайки семейният бюджет, много социални и дарителски акции, почиствахме и възстановихме войнишки паметници, тук разбира се трябва да подчертая и подкрепата която получих от Дирекция „Социална политика и политики по военно-патриотична дейност“ подобрихме със собствени сили и средства част от материалната база и прилежащите пространства около Военните клубове и Военно-почивните домове. Изисквах и стриктно следях ремонтните дейности да бъдат в срок и с качествени материали макар, че не бях контрол по сключените договори/особено през последната година разбираемо/, а и това разбира се не се харесваше особено много на фирмите изпълнителки, не че някой от тях си свършиха качествено работата, но за там има други хора и органи, които трябва да се занимават не ми е от компетенцията. Въведох контрол и дисциплина в отдела, макар че на някой служители това не им хареса защото смятат държавното имущество за бащиния и смятат че могат да си правят каквото си искат и когато си искат уповавайки се на високо поставените си закрилници. Съвместно с колегите от РС „Военна полиция“ работихме отлично, като предотвратихме кражби за хиляди левове на хранителни продукти и материали от почивните домове, за което искрено им благодаря. В заключение искам да благодаря на всички онези колеги, с които работихме заедно и с желание за да постигнем направеното през последните три години, да благодаря на командирите и началниците на Военните формирования и Военните училища за отличната съвместна работа. На всички останали „колеги“, които вместо да работят се занимаваха с клюки, интриги, писане на доноси ще Ви пожелая едно бъдете ЗДРАВИ, за да може да се радвате на дребното си съществуване. След три години в държавната администрация се убедих, че в тази Държава управия няма да има, докато не се изчисти от всички тези „некадърни“ калинки.
Аз вярвам в правовата държава, и ако все още има такава е хубаво съответните държавни органи да се задействат и поработят на терен в любимата ми Агенция!“

„Бъди възторжен идеалист, честен до самопожертване, смел до безумство, влюбен в България до фанатизъм” полк. Борис Дрангов

ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ

Ще отбележим, че със същата тази Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело“ екипът на Театър „Българан“ има фрапиращо парадоксални проблеми от близо година, при това с личното знание на военното министерство и демонстративно нежелание за решаването им. Театралите наскоро заявиха, че заедно с продуценти, актьори и режисьори са готови да поискат поименно оставки и да изпратят проблемите към Евро комисията по култура.

 
banner
banner
Budnavarna