Начало » Политика » Резил: Новият депутат от ГЕРБ не можа да стигне до трибуната на НС за клетва

Резил: Новият депутат от ГЕРБ не можа да стигне до трибуната на НС за клетва

Павел Савов положи клетва като народен представител от ГЕРБ. Новият депутат е с увреждане и не успя да се закълне от трибуната на новата „модерна“ зала на НС.

Павел Савов влиза на мястото на Валентин Николов, който тази седмица подаде оставка.

Павел Савов е с увреждане и се движи в инвалидна количка, пише „Флагман„. За клетвата той бе вкаран от задната част на залата, бутан от квестор. Количката обаче остана зад последния депутатски ред, тъй като към трибуната има низходящи стъпала, които се явяват препятствие.

Павел Савов положи клетва с подвижен микрофон.

Преди него друг е имал възможност да стане депутат, но се е отказал. Става въпрос за Атанас Андонов Бояджиев. Човек с такова име е член на Надзорния съвет на наскоро създадения „Български ВиК холдинг“.

Новата пленарна зала в бившия партиен дом бе открита миналата година. Въпреки че е конструирана по най-модерни стандарти, тя, изглежда, е неподходяща за хора с двигателни проблеми.

В дневния ред за днес е второто четене на промени в Закона за концесиите, в Закона за защита на конкуренцията и в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

В началото на заседанието се регистрираха 122-ма депутати. В момента се извършва поименна проверка, поискана от ГЕРБ, преди предстоящо гласуване.

 
banner
banner
Budnavarna