Начало » Общност » Варненци се оплакват от редовни автокражби в квартала си

Варненци се оплакват от редовни автокражби в квартала си

Жители на кв. „Бриз“ във Варна страдат от редовни кражби на катализатори, акумулатори и други авточасти.

Поредният случай е отпреди няколко дни, пише до bTV Асен Стоянов. Мъжът изпратил до редакцията снимка, на която се вижда автомобилът му – осъмнал с три откраднати гуми, заедно с джантите.

„Петък срещу събота оставих паркиран автомобила и го заварих в това положение. Това е кражба, извършена най-нагло, най-недостойно. Алармирах полиция и органи“, разказа мъжът в ефира на „Тази сутрин“.

Местните жители се оплакват че паркингът, на който оставят автомобилите си, е в лошо състояние. Според Гергана Григорова – също потърпевша от подобна кражба, но през декември, това е основният проблем.

„Основният сигнал, който подадох, не беше толкова към кражбата, а за това, че няма улично осветление, инфраструктура няма“, разказа жената, която е живее в квартала от 11 години.

От местната власт не са застанали пред камерата на bTV, а изпратили писмена позиция, в която казват че през тази година е планирано на мястото да се изгради паркинг, но не посочват срокове. Остава също така въпросът дали и кога ще бъдат монтирани улични лампи, за които настояват жителите.

 
banner
banner
Budnavarna