Начало » Култура » Суперкомедията „ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА“

Суперкомедията „ПОМОЩ, ЖЕНА МИ Е ЛУДА“

Комедията „Помощ, жена ми е луда“ идва във Варна на 15 февруари. Постановката ще започне в 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център. В ролите влизат Христо Гърбов, Ясена Господинова, Ралица Константинова, Петя Венелинова, Тихомир Благоев, Борислав Веженов, Йовко Кънев. Автор на комедията е Жан Барбие, постановката е на Орлин Дяков.

Билетите са в продажба на касите на театър „Българан“ и ФКЦ. Онлайн билети могат да бъдат закупени от ТУК

„Помощ, жена ми е луда“ е една от популярните комедии на съвременния френски драматург Жан Барбие, представена за първи път в парижкия театър „Театр дьо Нувоте”, където се е играла няколко сезона. Във Варна комедията препълни с публика Двореца на културата и спорта и интересата продължава да не спира.

Семейните и служебни отношения на шеф на корпорация създават безкрайни комични положения, описани от автора в стила на изисканата френска комедия.

„Помощ, жена ми е луда“ – този вик на главния герой Жюлиен Валадие, шеф на важна корпорация, може да прозвучи и така „Помощ, объркаха живота ми!“. И как няма да го объркат, когато е обкръжен от твърде свадлива жена, от изкусителни секретарки, от способен, но твърде „нежен“ счетоводител и ред други атрактивни екземпляри, които забъркват водопад от адски смешни и забавни ситуации в ежедневието на фирмата. И горкият Жюлиен трябва да ги оправя.

Как действат герои, които не са намерили истинското си място в живота, как действат персонажи, които искат да прецакат другия, да му отнемат завоюваното? Народът го е казал: “Като стават за смях!”. В края на краищата те подреждат пъзела на житейските си стремления. Но преди това трябва да бъдат смешни, агресивни, зверски амбициозни. И тъкмо такива ни ги представя френският драматург Жан Барбие. И нас, зрителите, не ни остава нищо друго освен силно да се надсмеем над забавните ситуации, в които изпадат. А дали и ние не изпадаме в подобни? Тогава какъв вик надаваме? Може би: “Животът е луднал!”

 
banner
banner
Budnavarna