Начало » Общност » Стела Николова: Строителството в Морската градина може да бъде спряно, ако отговорните органи си свършат работата

Стела Николова: Строителството в Морската градина може да бъде спряно, ако отговорните органи си свършат работата

Собствениците на реституирани имоти в Морската градина във Варна трябва да бъда обезщетени или с общински имот, или със съответната парична сума. Такова обещание е дадено от Общинския съвет през 2012 година, когато е приеман Общия устройствен план“. Това каза в обзорното предаване на Радио Варна „Позиция“ общинският съветник от „Демократична България“ Стела Николова.

Преди повече от месец съветниците от обединението внесоха предложение до председателя на Общински съвет–Варна общината да се възползва от дадената в Закона за общинската собственост възможност за изкупуване или замяна на частните имоти, както и да поиска да ѝ бъдат безвъзмездно прехвърлени имотите държавна собственост. „На ПК „Собственост и стопанство“ през тази седмица нашето предложение отново не беше допуснато за обсъждане“, напомни Стела Николова, според която: „Управляващото мнозинство няма изгода да се разглежда нашето предложение. Те дори не допускат предложението ни до гласуване. Поведението им е долно и мерзко“.

„За мен е унизително, че фирмата на майката на г-н Марешки продължава да строи. Друг собственик пък тайно през нощта реди камъни в парцела си. Прави го с цел да симулира, че там преди е имало постройка за да може после да иска да строи. Проблемът със строителството в Морската градина може много лесно да бъде решен, ако отговорните органи си свършат работата“, заключи Николова.

По повод новата авария с тръбата във Варненското езеро, общинският съветник заяви, че резултатите от пробите на водата, които трябва да излязат в понеделник, няма да бъдат по-различни от тези на РЗИ. Според Николова: „Регулаторните органи, в които са назначени хора по партийна линия, не излизат с различен резултат“

 
banner
banner
Budnavarna