Начало » Общност » Правят пътя за „Галата“, ама друг път! До тогава само ще кърпят

Правят пътя за „Галата“, ама друг път! До тогава само ще кърпят

Кметът на варненския район „Аспарухово“ отговори на граждански сигнал в едноименната група на района във Фейсбук, касаещ състоянието на пътя за „Галата“.

„За всички нас като шофьори е изключително важно пътищата, по които се движим с колите си, да са в добро състояние. Наясно съм, че пътят Аспарухово – Галата е един от проблемните участъци в района и този въпрос не е изостанал от плановете ни за развитие“, пише Маринов.

„През 2020 г. Общински съвет Варна гласува средства за изготвяне на проект за пълен инженеринг на пътя за кв. „Галата“ – от края на бул. „Първи май“ до разклона за „Боровец“ и „Ракитника“. Освен полагане на нов асфалт, проектът предвижда изграждане на нова ВиК инсталация и пешеходна алея“, пояснява кметът.

„До осъществяването на проекта ще се налага частично закърпване на нарушени участъци по пътното платно“, добавя още той.

„В началото на януари е направен обход на пътя и всички отвори в асфалта са описани. Първоначалните ни намерения бяха да запълним дупките със студена смес. След влошаване на времето преценихме, че е по-удачно да изчакваме подходящи метеорологични условия и да запълним отворите с топла асфалтова смес, която ще издържи по-дълго във времето.

След проливните дъждове и снега констатирахме още проблемни участъци. Разговарял съм с фирмата за поддържане на инфраструктурата в района. Ремонтът може да започне още следващата седмица при благоприятни метеорологични условия“, обещава Маринов.

 
banner
banner
Budnavarna