Начало » Общност » Алибегов: Казват, че идва много опасен щам, а отварят моловете и фитнесите?!

Алибегов: Казват, че идва много опасен щам, а отварят моловете и фитнесите?!

Доста странно беше как днес хотелиерска федерация отиде да се договори с министъра как ще работят ресторантите. Това каза в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Миналата седмица имахме тричасова среща с министрите Ангелов, Сачева и Лъчезар Борисов и там много ясно казахме, че искаме от 1 февруари да заработят ресторантите и кафенетата, а от 1 март да заработят и нощните заведения и баровете, заяви Алибегов.

Ние не сме лекари, не разбираме доводите на лекарите, само разбираме следното – идва много опасен щам, а в същия момент учениците тръгват на училище, отварят се фитнеси, молове и се оказва, че само ресторантите, и то само тези извън хотелите, трябва да поемат цялата тежест. Ако този щам е толкова опасен, трябва да се свием и да се стегнем. А и такива цифри като у нас няма никъде в Европа – нито във Франция, нито в Англия. Ако там са такива цифрите, те може би веднага ще отворят заведенията, каза още Ричард Алибегов.

 
banner
banner
Budnavarna